• Hol végeznek lézeres szemvérzés kezelést

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jobb oldalon a szem mögött(orbitában)vérrel teli tömlő?, fisztula?, ciszta? van. Ezt CT felvételen jól látható. A szemen tágult vérerek és szemkörüli duzzanat (vízenyő)látható. Kérdésem, hol végeznek lézeres kezelést, amely elzárná a vérzés forrását. Az orbita CT szerint gyorsan telik és lassan ürül

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az orbitában lévő elváltozások - mivel határterületen helyezkednek el a szemészet és ideggyógyászat között - műtéti megoldása általában az idegsebészeten történik (neuroopthalmologia keretében). Legalább egy idegsebészeti ambuláns vizsgálatra és a képalkotó vizsgálat eredményék kiértékelésére van szükség a műtét típusának eldöntéséhez. Ezen túl, ha szükséges lézeres kezelés, körbe kell érdeklődni melyik intézmény rendelkezik azzal az adott lézer típussal.


        Kérdés: 2010-02-24 14:41:19; Megválaszolva: 2010. február 24., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: