• Szemhély gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Már hetekkel ezelőtt észrevettem, hogy a szemhélyaim mintha kicsit duzzadtak lennének és kis ráncokat is felfedeztem rajtuk. Tegnap estére már viszkedtek is és pirosas lilás lett mind a kettő. Reggelre egy picit csökkent a lilás elszineződés. Ez mitől lehet? Komoly? Kell vele orvoshoz mennem, vagy elfog múlni magától? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéj gyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Ha nem múlik el néhány napon belül érdemes lenne szemészeti szakrendelést felkeresni, mert valószínűleg begyulladtak a szemhéjai - erre utal a duzzanat, viszketés, az enyhe oedema stb. Gyanítható, hogy a szemhéj elváltozásának a hátterében allergiás okok állhatnak. A szemészeti viszgálat előtt végig kellene gondolni, mi válthatta ki? Új arckrém, szemfesték, szappan, mosószer esetleg szemcsepp stb. Az is elegendő, ha a kezével beledörzsölte a szemébe az allergént.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-02-23 21:16:40; Megválaszolva: 2010. február 23., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: