• lézeres műtéttel megszüntethető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Júlia!

        Köszönöm a gyors válaszát. A segítségét szeretném kérni, hogy hol lehet a magas szemnyomásra a lézeres kezelést igénybe venni? Ön szerint jó a műtét a magas szemnyomásra? Műtét után magas lesz még a szemnyomás? Ön mit ajánlana?

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Trixi

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! Amint írtam is a lézeres beavatkozás lehetősége és típusa a zöldhályog típusától függ. Zárt zugú zöldhályognál a lézeres beavatkozás segítségével a szivárványhártyán képeznek "lyukat", melynek segítségével a csarnokvíz szabadon el tud folyni. Ezzel a bevatkozással hosszú távon a látást nagyon veszélyeztető zöldhályogos rohamot lehet kivédeni. De gyakori, hogy segítségével nincs szükség további szemnyomás csökkentő cseppek használatára mert a szemnyomás a normál tartományba kerül. A lézeres beavatkozásokat gyakran kíséri a szemnyomás átmeneti megemelkedése, de ezt a beavatkozás előtt alkalmazott szemcsepp, gyulladás csökkentő szükség esetén vízhajtó kivédheti. Bár műszeres vizsgálat és a pontos status ismeretének hiányában nehéz állást foglalni, de ha ilyen típusú a zöldhályogja akkor a bal szemen - ahol a leírás szerint mindig magasabb a szemnyomás - lenne érdemes megpróbálni először a beavatozást. Meg kell érdeklődni, hogy mely intézményekben működnek a szükséges lézerek, és akkor a szemészeti ambulanciáról oda beutalót és időpontot kérni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-19 21:42:50; Megválaszolva: 2010. február 19., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: