• árpa a szemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Az lenne a problémám, hogy kb.3 hónapja folyamatosan begyullad mindkét szemem, rendszeresen árpa van rajta, vagy kötőhártya gyulladásom van.Ég a szúr, viszket a szemem.Decemberbe annyira begyulladt, hogy ödémás lett a szemem.Voltam szemésznél, kaptam krémet is szemcseppet is, de mindig vissza jön a gyulladás. A fényre is nagyon érzékeny vagyok.Élelmiszer boltban dolgozom, ahol padló fűtés van és felfelé száll a por, a világítás meg neon lámpa.Szeretném tudni, hogy a por ki hat e a szememre, vagy sem? Azt is szeretném tudnihogy tudok e tenni valamit az állandó gyulladás ellen? Lehet hogy valami betegség van a háttérben ami kihozza ezt a szememnél? Coviogált szedek a magas pulzusomra az befolyásolhatja e? Várom válaszukat! Előre is köszönöm.!

        WEBBeteg szakértő válasza a árpa témában

        Tisztelt kérdező! A vissza-visszatérő szempanaszok hátterében állhat a csökkent könnytermelés, mely miatt a szem ért környezeti hatások könnyebben váltanak ki gyulladásos reakciót, panaszt. A száraz környezet, huzat tovább száríthatja a szem felszínét. A por és egyéb finom szennyeződések, a huzat ismétlődő kötőhártya gyulladást, fertőzést okozhat. Néhány vegyszer, tisztítószer gőze is irritálhatja a szemet. Át kell gondolni, hogy nincs-e esetleg valamilyen anyag a környzetben ami allergiát okozhat. Ugyanakkor hajlamostíó tényező lehet a cukorbetegség is, ahol a szervezet védekező képessége nem megfelelő. Érdemes lenne nagyon odafigyelni, hogy csak tiszta kézzel nyúljon a szeméhez, tiszta zsebkendővel törölje meg. Munkavégzés előtt műkönnyet cseppenteni, mindkét szemébe és a munka végeztével is. Ha szemüveget visel enyhe színezést kérni a lencsékre, ami segítene kiküszöbölni az erős fény miatti irritációt. Ellenőríztetni a vérnyomáson túl a vércukor szintjét is.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-19 21:53:29; Megválaszolva: 2010. február 19., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: