• Emelt családi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Kislányom 3 éves, császármetszéssel született a 41.héten. Azt mondták nekünk semmi baja, majd mielőtt jöttünk haza, beutaltak minket koraszülött gondozóba és szemészetre.a szemészeten azt mondták fejlődési rendellenessége van( kancsalság és látóideg sorvadás a jobb szemén), és ki is fordul a szeme ha erölteti. Most takarást javasoltak, már 3 éve takarjuk neki, de nem javult neki semmit. Azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben jár-e emelt családi pótlék.?

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A 3 éves kicsinek, még ha születése óta is takarják a 3 év rövid idő a hatékonyság megítéléséhez. A takarás eredményességének megítéléséhez fontos lenne nagyon, a látásélesség meghatározása. Ez szintén elengedhetetlen az emelt családi pótlék jogosságának megállapításához is. Az 5/2003. II. 19. ESzCsM rendeletének 1. mellékletében lehet megtalálni a jogosultsági kört az emelt családi pótlékhoz. Az érzékszervi eltérések közül a látás esetén a feltétel: Mindkét szemen külön-külön 0, 3-nál alacsonyabb korrigált látásélesség ill. a központi idegrendszeri károsodás talaján kialkuló centralis látáskárosodás. Kontroll szemészeti vizsgálaton meg kellene határozni újból a korrigált, legjobb látásélességet és ezek alapján elindulni a családi pótlék tekintetében.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 19:11:01; Megválaszolva: 2010. február 18., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: