• Szemfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor/Doktornő. Szeretném kérni tanácsát. 1, 5 éve vannak problémáim a szememmel. Először az iskolában kezdődött. Nem láttam rendesen a táblát, fájt a szemem, nem tudtam koncentrálni a táblára. Azóta is tar ez. Gyakran nyomást érzek a szememben, érzékeny a szemem a fényre, szorító érzést érzek a fejemben. Sokat rontottam az iskolában. Már voltunk szemészeten is de az eredmény negatív lett. Most a gyermek ideggógyászaton voltunk. Az orvos szerint idegi problémák miatt van, de ez azután történt amikor már megvolt ez a probléma. Kérném szépen tanácsát, ön szerint mi lehet itt a probléma, köszönöm válaszát előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! A fejfájás hátterében álló okok nagyon szerteágazóak. A megfelelő protokoll alapján igen széleskörű kivizsgálás javasolt mivel ideggyógyászati, belgyógyászati és szinte a leggyakoribb okként szemészeti ok állhat a háttérben. Nagyon szűkszavúan szerepelt a kérdésben a szemészeti vizsgálat eredménye. Érdemes lenne részletezni, hogy mennyi volt a szemnyomás? milyen volt a szemfenéki status, történt-e pupilla tágítás és fénytörés mérés, esetleg látótér vizsgálat stb. Ha valóban minden vizsgálat teljesen negatív, minden rendben van - nincs szükség szemüvegre, jó a szemnyomás, nincs pangás, nincs rejtett kancsalítás stb. akkor valóban alapos ideggyógyászati vizsgálat szükséges, hisz az ok azon a téren keresendő.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 17:27:40; Megválaszolva: 2010. február 14., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: