• Gyorsan fáradnak szemeim, és szárazak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A következő tüneteim vannak, gyorsan fáradó szem, száraszság a szempillák tövénél, időnként látótér szűkűlet.

        Voltam szemésznél, de a doktornő nem talált szemészeti problémát.

        Ön mit javasol mit tegyek, illetve mi okozhatja a fent említett tüneteket?

        Köszönettel: Zeiski Istvánné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A panaszokat külön-külön kellene megvizsgálni. A szempillák tövénél való száraz, morzsás felrakódás enyhe szemhéjszéli gyulladásra vagy száraz szemre is utalhat. A szemhéjszélek finom lemosása illetve műkönny készítmények használata segíthet. Az időnkénti látótér szűkület oka lehet vérnyomás ingadozás vagy a látóideg enhye, hullámzó gyulladása. Érdemes lenne többször mérni a vérnyomást a panaszok ideje alatt. Ha mindezek ellenére visszatérnek a tünetek akkor kontroll szemészeti vizsgálatra lenne szükség - esetleg látótér vizsgálatra is.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-10 08:45:11; Megválaszolva: 2010. február 10., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: