• szembetegség: hogy lehetne a látáson erősíteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Webdoktor.Van egy hat éves kisfiam. másfél éves kora óta takarjuk a szemé.tavaly kancsalsági műtéte volt. A kancsalsága sokat javult, a gond az, hogy a bal szemére csak húszzázalékot lát.hiába takarjuk semmi javulás. az orvos szerint ha tizenkét éves koráig nem javul, amire nem sok esély van, akkor így marad.szemüveges, az üvege +0 75D, -1.5D cyl ax 20. Amikor olvastatják csak a két legfelső villát látja a bal szemével. A jobb szeme tökéletes.Próbáltak erőssebb lencsét neki de a villákat azzal sem látja.Ön szerint hogy lehetne a látásán erősíteni.Köszönöm, és várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Ilyenkor kell a kitartás, biztatás a kicsinek. Valóban egyetlen módja a szemtakarás a bal, gyengébb szem látásának javítására. A jobb szemet kitartóan reggeltől estig kell takarni. Fontos, hogy ilyenkor intenzíven használja a bal szemét - rajzolás, gyöngyfűzés, legózás, színezés stb. A szemtakarás intenzitásának csökkenése jejlentős látásromlással járhat. A kitartó munka eredményeként a bal szem látása stabilizálódik vagy mérsékelten, lassan javulást is mutathat.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 10:41:16; Megválaszolva: 2010. február 03., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: