• Látászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha ránézek egy tárgyra és továbbviszem a tekintetem, akkor a képe ottmarad egy-két mp.-re a szemem előtt. Mintha egy fotó negatívja lenne. A szemészorvos szerint felmerül toxikus eredet. Harminc éves vagyok és tíz éve dohányzom. Kérdésem, hogy lehet-e más betegség tünete is: pl. nyaki erek, - vagy csigolyák meszesedése? Azért merült fel bennem, mivel előfordul, hogy a belső három ujjam teljesen elzsibbad. Mit javasol, kihez forduljak? Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A retinán keletkezett "utókép" természetes jelenség, fokozódása vagy lassabb megszűnése az ideghártya nehezebb "regenerációjára" utalhat. A toxikus eredet - túlzott mennyiségben bevitt táplálékkiegészítők (vitaminok) egyes gyógyszerek stb. - valóban feltételezhető a háttérben. Ugyanakkor a zsibbadó ujjak ionegyensúlyzavart, vagy a ideg eredetű érzészavart feltételezhetnek. Alapos belgyógyászati, szükség esetén ideggyógyászati, esetleg reumatológiai kivizsgálás sokat segíteni a háttér kiderítésében.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 13:57:14; Megválaszolva: 2010. február 03., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: