• gyulladásos szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Miért lehet az, hogy 1, 5-2 hetente begyullad a szemem?
        Akkor vagy csepegtetem vagy krémmel kenem. De sűrűn visszajön. Az erek pirosak benne.
        Miért lehet ez? A szemész semmi konkrétat nem mondott, csak receptet adott.
        35Férfi vagyok.
        nem vagyok szemüveges, jó a látásom...lehet agyi vagy vérnyomás vagy valamilyen belső nagy baj miatt? Mit tegyek?
        Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Gyakori visszatérő szemgyulladás, szempirosodás hátterében állhat szemhéjszéli makacs gyulladás,   kötőhártya allergia, pajzsmirigy elváltozás miatti szembetegség és a szemcseppek tartós használata. A kötőhártyában "normálisan" is futó erek tágabbak lehetnek magas vérnyomás, pajzsmirigy betegség, emelkedett szemnyomás és tartós gyulladás miatt is. A szemészeti kivizsgálás (szemnyomásmérés, kötőhártya váladék tenyésztés stb.) mellett az említett háttérbetegségeket is érdemes lenne tisztázni.


        Kérdés: 2010-02-02 21:43:11; Megválaszolva: 2010. február 02., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktorúr! Tegnap éjszaka amikor leoltottam a lámpát lefekvés után, észrevettem, hogy félhomályban (valamennyi fény még szűrődött be kintről) a bal szemem elött mintha valamilyen szürke fátyol lenne és homályosan látok. Amikor...
        Tisztelt Doktornő.Édesapám már 4 hónapja szemved szemviszketéstől melyet erős könyezés kisér.Az alsó szemhélya leereszkedet és erősen száraz lett,mely hámlik is.Medrol használata után a viszketés megszünik és a könyezés is.De amint...