• Állandó, fájdalmas szemégés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktornő!

        4 napja folyamatosan ég a szemem, de annyira, hogy ha becsukom, egyszerűen kicsordul a könnyem a fájdalomtól, nagyon kellemetlen. Nem ülök számítógép előtt, tehát attól nem lehet. Amióta ég a szemem, a fejem is nagyon fáj, szinte egész nap. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a szemégés témában

        Tisztelt kérdező! Általában a szaruhártya felszínes betegségei - hámhiány, gyulladás járhat kifejezett szúródással, fájdalommal, könnyezéssel. A szemhéjzárás során a szemhéj belső felülete hozzáér, dörzsöli a szaruhártya felszínét - ezért fokozódnak ilyenkor a tünetek. Az is előfordulhat, hogy apró szemcsék, szennyeződések tapadtak a szemhéj belső felszínéhez ami fokozza az irritációt. Érdemes lenne szemészeti szakrendelést felkeresni, mivel szemcsepp és hámosító gél használata is szükségessé válhat.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 08:42:04; Megválaszolva: 2010. február 01., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: