gyengén látok

tisztelt Papp Júlia!

a bal szemem nagyon gyenge. a baj okát nem tudom de azt tudom hogy cilinderes szeműveget kell hordanom hozzá. Ez azt jelenti hogy az adott lencsét ha távolról nézem és forgatom látványosan nyúljtja vagy összébbhúzza azt a teret amit rajta keresztül nézek. Az a kérdésem hogy ha ilyen probléma van a szememmel már kb 13 éve (én most 19éves vagyok) lehet még rajta műtéttel vagy lézerrel segíteni?

Köszönöm

 

 

WEBBeteg Szakértő válasza gyengén látás témában

Tisztelt kérdező! Mielőtt műtéthez, lézeres kezeléshez fordulnánk előtte mindenképpen meg kell próbálni a cilinderes szemüveget viselni. Ugyanis ha ehhez nem tud hozzászokni a szeme akkor a lézeres korrekció is zavarokat okozhat. Ha a szemüveg nem viselése már tompalátást okozott a szemen, akkor sajnos lényeges javulást még műtéttel vagy lézeres beavatkozással sem lehet biztosítani.

Ha a szemüveg folyamatos viselése jelentősen javítja a látást, tehát a tompalátás kizárható, akkor van esély a lézeres beavatkozásra is. A lézeres műtét nem tudja megtanítani a szemet látni.

Érdemes elmenni egy-két lézeres látásjavító centrumba tájékozódni, alkalmas-e a szeme a műtétre és ha igen melyik típusra. és mennyi a javulás esélye.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Kérdés: 2009. augusztus 06., 17:51 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 17:51
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
gyengénlátó!
Tisztelt Doktor/nő! Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Nekem eléggé rossz a szemem. Azt szeretném megtudni, hogy a vakigazolványhoz mik a feltételek...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok
állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...