Gyengénlátó

Tisztelt doktornő!

Már írtam önnek és köszönöm válaszát, de annyira izgultam, hogy elfelejtettm leírni konkrétan a betegségét a kislányomnak.

Már a terhesség kihordása közben elsorvadt a látóidege a kislányomnak.ez a bal szeme, hál isten a másik egészséges.voltunk pesten és mondták, hogy nem lehet rajta segíteni, de én reménykedem. 8 éves mivel fiatla talán lehetne valamit tenni.hallottam egy tablettáról aloe vera: szemerősítő.gondoltam elkezdem vele szedetni, hogy legalább az ép szeme ne romoljon.Ön mit gondol róla? van értelme szedetni? fél évente járunk controlra, de az ön véleményét is szeretném kikérni.előre is kösznöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza látóideg témában

Tisztelt kérdező! A kislány jobb szemének látóidege sajnos ha elsorvadt, nem lehet rajta segíteni. Legalábbis eddig nem találkozta megfelelő gyógymóddal. Szerencsére, a másik egészséges kis szemét nem érintette akkor ezzel a kontrollon túl nincs lényeges teendő. A tabletta, étrendkiegészítő szedésénél a gyermekgyógyásszal is szükséges konzultálni. Az egészséges életmód, vegyes, korának megfelelő táplálkozás esetén kap annyi vitamint, nyomelemet, amit a látóideg egészséges állapotának fenntartásához szükséges. Nagyon óvatosan kell az étrendkiegészítőkkel - még az aloe verával is - bánni, mert nincs megfelelő számú tanulmány amely gyerekeknél igazolta volna a hatákonyságot, megfelelő dózist stb. (Pl. Jó szándékból nagy dózisban adagolt C vitamin néha vesekövet okozhat.) Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 06.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Látóideg műtét
A lányom születése vak az egyik szemére, azt mondta a szemész, hogy a látóideg előtt van egy krétaszerű folt. lehetne e vele valamit csinálni köszönettel...
Látóideg gyulladásra jó valamilyen...
Tisztelt Dr. Papp Júlia Doktor nö! Látóideg gyulladás érte a jobb szemem, Aug.közepén. Kb. 2 hét multán, derült ki, hogy ez a gond. Infuziós és gyógyszeres...
Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel