Keratoconus vagy szemszárazság?

Kedves doktor! Szemszárazságot állapítottak meg nálam, de sanos nem használnak a cseppek, mert rengeteg hámsejt vagy szaruhártya válik le..éjjel ha felkelek vagy reggel egyáltalán nem látok át rajta és teljesen nem is bírom kinyitni, csak ha cseppentettem bele.Utána már jól látok, és átlátszó-fehér anyagként összegyűlik..ki tudom törölni.de napközben is válik le..ienkor szúr, ráúszik a szememre, ami vezetésnél elég zavaró. A bal szemem sajnos sokkal jobban műveli ezt, mint a jobb..és bal szememmel sötét foltot is látok..ha ránézek elúszik..akár fényen vagy csak szobában vagyok mindenhol látom, bár próbálok nem foglalkozni vele..: (a jobb szememmel ilyen probléma nincs. Már több szemszárazságos ismerőssel beszéltem és azt mondták nekik nincsenek ilyen tüneteik.. A kérdésem az lenne, hogy ez nem keratoconus? A leváló hámsejtek mennyisége pedig elég sok.Köszönettel várom véleményét!

 

WEBBeteg szakértő válasza keratoconus témában

Tisztelt kérdező!

A keratoconus a szaruhártya állományának elvékonyodása, a dinamikusan kialakuló vékonyodás a belső hámréteget érintheti. A külső hámsejtek nagyon sokáig teljesen épek maradnak. Az elődomborodás miatt a látott kép homályossá és torzulttá válik. Ez az érzés nem szűnik meg, nem tisztul fel a látás (bár a látásélesség hullámzik) .

Fájdalmatlan szaruhártya vastagság mérést (ultrahangos vagy optikai elven működő) kellene elvégeztetni, mely egyértelműen kizárná a keratoconust.  A leírt panaszok alapján nem valőszínűsíthető a keratoconus Önnél.

 Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 30., 11:56; Megválaszolva: 2009. július 30., 11:56
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Keratoconus
Tisztelt Cím! Idén kétszer cseréltem szemüveget, ezért egy átfogó vizsgálatnak vetettek alá.Ez tartalmazta a szemészeti vizsgálatokat plusz VEP...
Keratokconus
most diagnosztizálták ezt a betegségemet milyjen alternatív gyógymódja lehet a látás javítására mert a kontakt lencsét nem birom a szemüveget nem...
keratoconus
Tisztelt Doktornô Keratoconus szembetegségem van Mi a véleménye a cross linking beavatkozásról? nekem ugyanis eszt javasolták, utána pedig...
Szemüveg probléma
Tisztelt Doktorúr! Szemüveg készítési problámám van. Voltam szemészeten, az ambuláns lapot mellékelem. Egy neves optikában készítettek nekem...
Zöldhályog
Tisztelt Doktor Úr! 2015 ben volt egy lézeres latasjavito szemműtétem, előtte alkalmassági vizsgálaton mondta a doktor nő hogy magas a szemnyomasom...