Szemfolt

Tisztelt Drnő! Már egy idelye éredkes jelenséget látok a szemmel..  Kis apró piros pontok mozognak le és fel, legjobban egy labda pattogásához hasonlít.. Leginkább  este látom, vagy ha becsukom a szemem.. Fényes nappal kint az utcán egyáltalán nem látom. Illetve, ha a szemem elött mozognak gyorsan tárgyak vagy bármi más mozog  szemem elött, pl: mozgatok egy papir lapot  akkor is látom a pontocskákat.. de ha nem mozog semmi akkor nem látszik.. Megkerestem a szemorvosom persze nézett rám furán mert elmondtam neki is amit itt leirtam.. Megcsinált egy csomó féle vizsgálatot, szemfenék vizsgálat stb de semmit nem talált.. Azt mondta minden épp és tökéletes a szemem betegségenek semmi nyoma kivéve, hogy szemüveges vagyok.. Nem nyugodtam bele és elmentem egy magán rendelésre, de ott sem találtak semmit.. kivéve az üvegtesti homályaimat amit már a sok sok év alatt megszoktam.de ez nem homály ez valami más.. Kicist aggódok, hogy mitől lehet, és hogy nem e fog nagyobb lenni vagy valami komoly baja van a szememnek.. Ha ez még igy marad meg lehet szokni, de ha nőni fog az már zavaró lesz..Nagyon furcsálom, hogy csak sötétbe látható..  válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemfolt témában

Tisztelt kérdező!

Megnyugtató, hogy jelentős szervi eltérést nem találtak Önnél. A piros foltok mozgása - néha vibrálás, vagy néha olyannak írják le mintha két villanykapcsoló felváltva kapcsolódna fel - általában az ideghártya regenerálódásának a következménye, sötétben utóingerek indulhatnak ki. Enyhe nyomás a csukott szemhéjra is provokálhatja a tünetet, vagy a vérnyomás ingadozása.

A vérnyomást kell ellenőríztetni, a szemet érdemes pihentetni. Ha nagyon fokozódnának akkor érdemes kontroll vizsgálatokat kérni - esetleg szemnyomás mérés, elektrofiziológiai vizsgálatÜdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 30., 13:15; Megválaszolva: 2009. július 30., 13:15
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem voltam egy másik szemésznél alaposan megvizsgált és kiderült hogy kötőhártya gyulladásom van. Továbbá a doktornő azt állapította...
Öregszeműség;
Tisztelt Doktor Úr! 49 éves férfi vagyok és a látásomon az öregszeműség tüneteit észlelem. Kérdéseim: - Elegendő-e, ha egy Optikai...
Hajszál karc a szemüvegen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő A tengapi nap folyamán véletlen megkarcoltam a szemüvegem, ami természetes fényben nem látszik, ha átvilágítok rajta...
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem! Január környékén durván kidörzsöltem a szememet illetve környékét szemöldököm is érzékeny de a legzavaróbb hogy nagyon vékony a...
Szem vizsgálat
Jónapot dr úr A kis lányomnak Franciaországba csináltak szem vizsgálatot 2 és fel évesen az elsőnek az eredménye ez volt jobb szem +6,50 (-1,25 á...