Látótér vizsgálat

Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszait! A 3-as tükörrel, fejfájással, szemfájással kapcsolatban írtam Önnek, azóta sem múltak el a tünetek. Megfogadtam a tanácsát, elmentem orvoshoz. Borzasztóan örültem, mert szinte ugyanazokat a vizsgálatokat csinálta, amiket a doktornő leírt nekem, hogy mit kellene.. A bal szemet pupillatágításban megnézte, eltérést nem talált, (pedig láthatóan vastag bevérzett eres a jobb szemhez képest) . Látótér vizsgálatot kért, de csak 3 hét múlva kaptam időpontot. Addig Voltaren CD szemcseppet írt fel. A múlt héten több napig nagyon erősen fájt megint a szemem és azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ilyenkor mit csináljak. Mivel már két hónapja vacakolok, bánt, hogy nem kértem valami komolyabb gyógyszert, ha szteroid már az sem érdekel, csak múljon el. Ez a Voltaren mennyire erős szer, kérhettem volna, valami erős gyulladáscsökkentőt? A látótér vizsgálat kimutatja, ha az optikai tengelyen kívül van a gyulladás? Ennél a vizsgálatnál megint kell pupillát tágítani? Ez fájdalmas vizsgálat? Üdvözlettel: Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza látótér témában

Tisztelt kérdező!

A látótér vizsgálat fájdalmatlan eljárás, mely nem igényel pupilla tágítást. A látótér vizsgálat során a perifériás területekről is információt lehet szerezni, nemcsak az optikai centrumról.

A szteroid tartalmú szemészeti készítményekkel nagyon óvatosan kell bánni, mert rengeteg mellékhatást okozhatnak. Mérlegelni kell, hogy amikor nincs aktív gyulladás akkor megéri-e a másodlagos szemnyomás emelkedés, lencsehomály kialakulásának kockázatát. Érdemes amíg lehet a nem szteroid gyulladáscsökkentőket (Voltaren) használni.

 Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 24., 11:31; Megválaszolva: 2009. július 24., 11:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon