Szemprobléma

Kedves Doktornő! Bizonyára emlékszik rám egy időben elég sokszor irtam, én vagyok az aki roaccutant szedett és szemhéjgyulladás alakult ki nála. Az az igazság hogy még most is szedem de nagyon kis dózisban már.Heti 2x 1 szemet a legkisebb dózisból.Kb egy hónapja elmentem szemorvoshoz (nem a multkori doktornő volt) és ő azt mondta hogy semmi problémát nem lát a szememen és hogy már nyugodtan hordhatok kontaklencsét is. Azonban még mindig van egy kis problémám mégmedig az hogy időként viszket a szemhéjszélnél a szemem.Ezt mondtam neki is de ő azt mondta hogy nem tudja mitől lehet meg hogy nem-e vagyok allergiás. Allergiás vagyok a poratkára, parlagfűre stb szedek is xyzalt..Esetleg tényleg attól lenne? És lassan szeretném sminkelni is a szemem.Ez Ön szerint már lehetséges? Tulajdonképpen szerencsére már tényleg nincs semmi problémám csak nem értem miért viszket a szemhéjszélnél.. Minden este vizes fülpiszkálóval "meg is mosom" azt a részt..Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemhéjgyulladás témában

Tisztelt kérdező!

Az allergiás gyulladás főleg a kötőhártyát érinti - ritkán szokott csak a szemhéjszélen viszketést okozni. Szerencsére ha Xyzalt szed az rendben tartja a szem allergiás tüneteit is.

A kontaktlencsét is megpróbálhatja. Először rövidebb időtartamra, majd fokozatosan növelve. Esetleg kontaktlencse mellett használható műkönnyet is érdemes használni.

A sminkeléssel kapcsolatban jó lenne új szempillaspirált vagy tust választani (ugyanaz a márka lehet, de jó lenne hypoallergén készítmény) . Nagyon odafigyelni az alapos sminklemosásra, véletlenül se maradjon a szemen vagy jusson a szembe a kozmetikumokból.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 16., 09:07; Megválaszolva: 2009. július 16., 09:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák