Szembeesés

Tiszteletem! A problémám a következő: a szemem alatt folytonosokak a karikák, melyek másnál kb. akkor jelennek meg mikor már 2 napja nem aludt...nem viszem túlzásba az alkohol fogyasztását, a cigarettáét főleg nem, a probléma kb. 4 éves korom óta áll fenn! Akármennyire is pihenjem ki magam csak minimális változás van, mások akik rendszeres önpusztitó életet élnek nem is közdenek ezzel a problémával, én sem vetem meg a szórakozást, viszont testet épitek, sok vitamint gyümölcsöt fogyasztok, tehát nem hinném h méreganyagok leülepedése lenne a háttérben.Stressz általában csak nők miatt ér, de nem vagyok önbizalomhiányos és depressziós, nem küzdök gondokkal, de ha valami nem jön össze nehezen viselem, jogtalannak érzem, szerencsére más formában ez nem jelentekzik, énekesként zenélek, ami kemény munka, ez lehet még egy stresszforrás. A legfőbb kérdésem az lenne, van e valamifajta mód, krém, egyéb, ami enyhiti, eltünteni a karikás szem tüneteit, illetve ezek alapján mi okozhatja?! Valahol azt olvastam, testápoló belemasszirozása segít, ám nem lett így.
Előre is köszönöm, Üvd: Dániel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szem alatti karika témában

Tisztelt kérdező!

Nem mindegy a testápoló összetétele sem amit a szem alatti finom és érzékeny bőrbe masszírozik az ember. (Az intenzív dörzsöléssel néha még árthatunk is.)

Arról nem ír, hogy egyéb betegsége ismert-e? (Allergiás megbetegedés, vese betegség, nagy orrmandula pl.) Amint írta gyermekkora óta fennállnak panaszai, ilyenkor legvalószínűbb a nagy orrmandula vagy az allergiás, duzzadt nyálkahártya miatti nem megfelelő keringés miatti sötét karikák a szem alatt. Fül-orr gégészeti vizsgálatis érdemes lenne ilyen esetben.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 22., 08:41; Megválaszolva: 2009. július 22., 08:41
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...
Mit jelent ha egy folt van a szememben?
Hónapokkal ezelőtt alakult ki egy szürke volt szerű a szememben, olyan 6 és 7 óra között, van hogy zavar, de van hogy nem és nem tudom mit csináljak...
Nevanac szemcsepp
A szemklinikai vizsgálat megállapitotta, hogy időskori AMD - sárgafolt és hátsófal sorvadásom van. Kezeléskéntanti VEGH inje4kciózást terveztek be....