Miért vérzik be a barátom szeme minden évben?

A barátom szeme minden évben 1-2* mindig bevérzik nem tudjuk miért. Egyszer elment orvoshoz de a könnycsatornájába tűt szúrtak és azt mondta, hogy soha többet.! A multhéten fájlalta a szemét és mondta lehet be fog ismét duranni. Kamillás borogatást tett rá mert az enyhítette és volt amikor megelőzte a problémát. De nem javult csak romlott, a bal szemével nem látott mert annyira bedagadt a szemhálya és a szem alatti bőr része. ez 1-2 napig tartott mikor felhívott hogy be van dagadva a bal arcfele az arccsontját fájlalta és a fülét, ráadásba a mandulája is begyulladt és a fogai is fájtak neki. A mai napon el vitték korházba az orvosok fél napon keresztül nyúzták és vizygálták. Azt mondta nekem hogy ha most nem nézik meg akkor lehet hoyg megvakul VAGY az agyára rámegy és maradandó sérüléseket okoz. A konkrét diagnosztikát hétfőn fogják tudni megmondani mert akkor lesznek kész a leletek. De szeretnék valami felvilágosítást kapni hogy vajon miért is lehet ez?! Mármint, hogy minden évben begyullad a szeme elviselhetetlen fájdalma van de elmúlik, és most miért nem? most miért súlyosabb? Féltem nagyon. Segítség! Egy aggódó barátnő.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szembevérzés témában

Tisztelt kérdező!

A leírásból két párhuzamos eltérést is valószínűsíteni lehet.

A vissza-vissza térő "bevérzés" esetén fontos, hogy tényleg megpattannak az erek és szétfut a vér? Mert ilyen esetben az érfalak gyengesége, intenzív dörzsölés, vérnyomás kiugrás, erőlködés stb. állhat.

Ha "csak" bepirosodik a szeme, az valószínűleg vissza-visszatérő gyulladást jelent. A szervezet immunrendszere próbál megküzdeni, ilyenkor békésebb lesz a szem, megszűnnek a panaszok. Fiatalok körében gyakori a szervezetben lévő gyulladásos góc (rossz fog, gyulladt mandula, lappangó arcüreg gyulladás, húgyúti gyulladás stb.) által kiváltott szemészeti gyulladás. A fájdalom mindig nagyon fontos jel!

Az alsó szemhéj kifejezett duzzanata a szemgödörben lévő szövetek intenzív gyulladása okozza. Amikor már kisugárzik a környező területekre - fül, fog, arc stb. akkor valóban nagyon sürgős a helyzet. A szemgödörből sajnos a látóidegen át szinte egyenes út vezet az agyhoz - emiatt mondták, hogy akár agytályogot is okozhat. A kivizsgálás pedig azért nagyon fontos, hogy végérvényesen megtalálják a gócot és megszűntessék. Valószínűleg a labor és képalkotó vizsgálatok eredményeit kell megvárni a tovább lépések miatt.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 14., 16:13; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:13
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon