Szemgyulladás vizsgálata

Kedves Doktornő!

Tényleg nagyon köszönöm a válaszait! Megpróbálok elmenni a héten valakihez. A vizsgálattól már nagyon félek. Ugye ilyen esetben nem fognak megint hármas tükör vizsgálatot csinálni? Kell valami komolyabb vizsgálattól tartanom? Nincs valami általános gyulladáscsökkentő ami az ilyen gyulladásokra jó? Ha a gyulladás nem az optikai tengelyben van, akkor az kevésbé veszélyes és az ilyen jellegű gyulladásokat nehéz észrevenni?

Üdvözlettel: Emese

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemgyulladás témában

Kedves kérdező!

Szerencsés az eset, ha nem érinti az optikai tengelyt. A ilyen gyulladásokat valóban nehezebb felismerni is, a beteg tünetei sem egyértelműek, nem jellegzetesek.

A vizsgálat során a pupilla tágítást valószínűleg nem hagyják ki, mert a széli ideghártya részeket így lehet alaposan megvizsgálni. A hármastükör vizsgálattól - főleg ha jelzi, hogy fokozottan érzékeny a nyomásra - nagy valószínűséggel el lehet tekinteni.

Az okot érdemes lenne felkutatni, mert az általános gyulladáscsökkentők megszüntetik ugyan a tüneteket de az alapvető okot nem.

 Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 14., 09:20; Megválaszolva: 2009. július 14., 09:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemgyulladás
Kontaktlencse használó vagyok. 3hete a szemem begyulladt és a jobb oldali szemem szivárványhártya felső részén 3 kisebb halvány fehér folt jelent...
epsicleritis
T. Cím! Évek óta visszatérő szemgyulladással küszködök. Többnyire a bal szemem, de néha a jobb is bevörösödik. A problémával már az összes...
Szemgyulladás már egy éve
Kedves Doktor! Olyan panaszon lenne, hogy egy éve váladékozik a szemem, használtam szemkenőcsöt, szemcseppet de nem segített. Azóta is gyulladt és...
szem vagy börbetegség?
Legalább egy éve kb 2-3 havonta jelentkezik nálam egy olyan probléma hogy az alsó és felsö szemhélyam kivörövödik mintha gyulladásba lenne.Olyankor...