Szem - Dr. Papp Júlia

Kedves Dokttornő! Nagyon köszönöm, hogy ilyen érthetően, nagy szakértelemmel válaszol! Még annyit kérdeznék, hogy ha az erősebb tartományban van a szem megnyomása mint kellene, tegyük fel, hogy nagyon erős a szemnyomásomhoz képest, akkor is regenerálódott volna? Vajon milyen esetben maradnak fent ilyen hosszú ideig ezek a reflexes tünetek? Szemorvos nézett szemnyomást, az rendben volt, a látótér vizsgálat nem tudom mit jelent. Ő egy lámpás kis eszközt tett a szemem elé és úgy nagyon közel hajolva "kukucskált" a szemembe (tágítás nem volt - ebben az esetben baj ez? ) Talán ez volt a látótér vizsgálat? Most elmentem Somatoinfrás vizsgálatra. A két szemem hője teljesen más. A bal szemem gyulladásban van, ahogy mondták "dolgozik valamin". Azért mentem el, mert kifejezetten ezután a vizsgálat után vannak ezek a tüneteim és emiatt biztos voltam benne, hogy nem neurológia jellegű, de ha nagyon nem múlik el fogok menni. Kedves Doktornő, őszintén mondja meg Ön szerint mi történhetett? Hallott már ilyenről? Üdvözlettel: Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szem témában

Kedves kérdező!

A nyomódás miatti panaszoknak ennyi idő elmúltával regenerálódni kellett volna. Még az egészen erős nyomás - mechanikai inger - sem szokott gyulladásos tüneteket okozni. A somatoinfrás vizsgálaton észlelt eltérés miatt lehet, hogy érdemes lenne kontroll szemészeti vizsgálatot kérni - esetleg kontroll szemnyomással, ismételt pupilla tágítással. A gyulladás során ugyanis a szemnyomás is megemelkedhet, ami tovább fokozhatja a fájdalmat.

A nyomó érzés miatti látótér vizsgálat egy olyan számítógépes vizsgálat ahol a szemeket külön-külön teszteljük. A látótér különböző pontjain felvillanó kis pontok segítségével a műszer feltérképezi az egyén látóterét. Így kizárható a zöldhályog, ami nyomódást, látászavart okozhat.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 10., 09:14; Megválaszolva: 2009. július 10., 09:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok