Válasz: A szemnél megpattant egy ideg

Jónapot Kivánok!

Köszönöm a válaszát, válaszolok a kérdésekre, amit feltett! 2 éve egyik napról a másikra nem birta kinyitni a szemét! Nem alakult ki hirtelen kancsalitás, nincs más betegsége! Volt mindenféle vizsgálaton, én annyit tudok, hogy a diagnózis G2450, szemhéjgörcs! 3 havonta kap, 20 botox inj kezelést, 2-3 nap után olyan, mintha nem is kapott volna semmit! A kezelést a szemhéjába kapja! Remélem igy már könnyebb lesz válaszolnia! Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő válasza szemhéjzárás témában

Tisztelt kérdező! Köszönöm a részletes válaszát. Az akaratlan görcsös szemhéjzárás jelenleg elfogadott, biztonságos kezelési módszere az érintett izmokba helyileg adott Botox inj. Az ideg-izom ingerület áttevődést megakadályozva: hiába érkezik az ideg felől az összehúzódási parancs az izom nem húzódik össze, nem alakul ki a görcs. A biztonságosságából fakadóan a hatás átmeneti. Minél intenzívebb a betegség annál rövidebb a hatásos időtartam. Más elfogadott, eredményes kezelési elvvel, módszerrel sajnos még nem találkoztam.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 15.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...
Szemszárazság kérdés
Tisztelt Doktor Úr! A kétfajta szemszárazsággal kapcsolatos kérdésre szeretnék visszakérdezni. Említette, hogy lehet a pajzsmirigy vagy inzulin betegség...