Szem II. - Dr. Papp Júlia

Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát! A szem nyomása hármas tükör volt, véletlenül leesett egy lap és érte hajoltak, közben a szememen tartották azt a szemgolyó formát. A nyomást elég nagynak éreztem..: (Utána voltam szemésznél. Egy tágítás nélküli vizsgálattal megnézett, eltérést nem talált. A szemnyomás rendben volt (13) .1000 mg C-vitamint és sok folyadékot javasolt. Egyébként ezt mire javasolják? Fejfájásom a szemnyomás óta egy napra sem állt ki, előtte nem fájt, így el sem tudom képzelni, hogy mástól fájjon.Ha könyvet akarok olvasni, vagy közelre nézek, akkor érzem még, hogy a szemem furcsán elkezd fájni, mintha már ez is megterhelné. A bizonytalanság érzés is tart még, bár ez már szédülésnek nem mondható. Az elején sokkal rosszabb volt. A fejfájás terén sajnos semmi javulást nem tapasztalok. Mi történik amikor ez a reflex ilyen sokáig megmarad? Ez valami idegi károsodásra vall? Keressek fel másik szemészt? Üdvözlettel: Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szem nyomása témában

Tisztelt kérdező!

A kérdés második felére hamarabb válaszoltam, elnézést.

A nagy dózisú C vitamint és a sok folyadékot általában bevérzésre szokták javasolni, az erek falának erősítésére, a bevérzés hamarabbi felszívódására. A szem felszínéhez hozzáérő műszerekkel - kontakt kagylókkal végzett vizsgálatok során a felszínes kis erek gyakran megviselődnek, a szem bepirosodik.

A reflex nem szokott ilyen hosszú ideig megmaradni, az ideg a nyomás megszűntével nem ingerlődik. A látóideg nem károsodhat, mert az elülső rész nyomása a hátul futó idegre nem hat.

Mindenképpen teljes neurológiai vizsgálatot kellene elvégeztetni, mert ki a többi oknak is utána kell nézni. Ugyanakkor szemnyomás kontroll, látótér vizsgálat még emellett is javasolt.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 08., 10:20; Megválaszolva: 2009. július 08., 10:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...
Mit jelent ha egy folt van a szememben?
Hónapokkal ezelőtt alakult ki egy szürke volt szerű a szememben, olyan 6 és 7 óra között, van hogy zavar, de van hogy nem és nem tudom mit csináljak...
Nevanac szemcsepp
A szemklinikai vizsgálat megállapitotta, hogy időskori AMD - sárgafolt és hátsófal sorvadásom van. Kezeléskéntanti VEGH inje4kciózást terveztek be....