Szem - Dr. Papp Júlia

Kedves Doktornő! Ha erősen megnyomják az ember szemét, akkor milyen elváltozást okoz, ami fejfájást és szédülést idéz elő? Lehetséges, hogy ilyenkor a szemideg károsodik? Ha igen ez magától rendbejön egy 32 éves embernél, vagy műtét kell? Mennyi ideig tartó fejfájásnál kell aggódni (nekem 1, 5 hónapja tart-én már eléggé aggódok)? Üdvözlettel: Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemnyomás témában

Tisztelt kérdező!

Nagyon fontos a szemet ért nyomás időtartama, erőssége, dinamikája. Fontos az is, hogy mi okozta a nyomást - a tárgy mérete. A szem megnyomódása az agyidegeken keresztül reflexes úton szédülést, fejfájást, hányingert is okozhat. A zöldhályogos roham alatt, amikor megnő a szemen belüli nyomás - hányingerrel, hányással, tűrhetetlen fejfájással, szédüléssel járhat.

Ugyanakkor a nyomás hatása általában néhány óra alatt megszűnik. Amint írta Önnek ez sokkal régebb óta fennáll. Nagyon fontos lenne a komplett szemészeti kivizsgálás - szemnyomás mérés, látótér vizsgálat a zöldhályog kizárására. Ezt követheti a fejfájás okának további kutatása.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 07., 12:10; Megválaszolva: 2009. július 07., 12:10
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemnyomás
Tisztelt Doktornő! Kiskorom óta rövidlátó vagyok, a jobb szemem -12, a bal -5 körüli, utóbbi szememen astigmia is van. Kemény kontaktlencsét...
Zöldhályog ellenes műtét után...
Tisztelt Szakértő! 2 évvel ezelőtt zöldhályog ellenes műtétem volt a bal szememen. Ezt követően rendben volt a szemnyomás. Az orvos, aki a...
magas szemnyomás
Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam kontrollon magas szemnyomás miatt, és a mai értékem is magas lett, 26. Írtak fel szemcseppet (Xalatan...
Zöldhályog, Tobradexcsepp
2013.dec-ben 180fokban a szemnyomás emelkedése miatt lefagyasztották, bár az orvos azt mondta ez nem befolyásolja a meglévő látásomat.Eddig egyedül...
Magas szemnyomásprobléma
2014.03.06-án jelentkeztem a szemészeten homályos látás miatt (rövidlátó szemüvegem van -1, 5-es) , ahol Humapent szemcseppel pupillatágítást majd...