Garasone

Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy terhesség alatt lehet-e a Garasone szemcseppet alkalmazni? 20 hetes terhes vagyok, sokszor begyulladt régebben is a szemem, pl. ahogy a metrón utazok, és hozzáérek, és ez mindig segített, de nem tudom, terhesség alatt alkalmazható-e? Tudom, hogy vényköteles, de van itthon bontatlan. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel, K. Orsi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemcsepp témában

Tisztelt kérdező!

Terhesség alatt lehetőség szerint kerülni kell a szteroid tartalmú cseppeket! Szerencsére a legveszélyesebb első trimeszteren már túl van. Ha nagyon indokolt a szem állapota miatt a cseppentés akkor is érdemes konzultálni szemésszel - és csak a legrövidebb ideig, legkisebb mennyiségben szabad használni! A könnypont lenyomásával kevesebb hatóanyag jut a torokba és kevesebb szívódik fel. De mindenképpen mérlegelni kell, hogy érdemes-e veszélyeztetni a picit.

(Érdemes műkönnyet, nem szteroid tartalmú antibiotikumos  - biztonságos - cseppeket választani) Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 02., 10:55; Megválaszolva: 2009. július 02., 10:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemcsepp kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy zöld hályogom van és fül orr gégész írt fel szemcseppet emadine-t mert allergiás eredetű...
Mellékhatások szemcseppnél
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Maxidex szemcseppet és Tobradex szemkenőcsöt fogok használni mert ezt írta fel a szemész orvos. Mit jelent a szaruhártya...
Garasone szemcsepp
Kedves Doktornő! Pár hete arcüreggyulladás után arra lettem figyelmes. hogy sötét úszkáló pontokat, szálakat látok, amelyek ha egy bizonyos...
Szemcseppel kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! A jobb szememet nem tudom behunyni részleges arcbénulás miatt. Van egy Tears naturale II nevű szemcseppem. A kérdésem...
TopraDex szemcsepp használata
T.Doktornő! Ez év márc.7-én a budapesti uzsoki szemészeti klinikán retinaleválás miatt szemműtéten estem át. Azóta kétszer voltam kontrolon a...