Zöldhályog: A kezelőorvosom nem veszi komolyan a gondomat

Tisztelt Szakértő!

5éve diagnosztizáltak nálam mindkét szememre zöldhályog betegséget. Cseppekkel jól karban tudom tartani. Ez idő alatt azonban többször váltani kellett a csppeket, mert állandó keserű érzés volt a számban, majd a másiktól fulladni kezdtem a bétablokkoló miatt. A mostani csepp pedig, szerintem az okozza a következő panaszokat. Fehér színú vagy színtelen nyúlós váladék van az orr és a garat között, amely gyakran annyira ingerel, hogy fuldoklok a köhögéstől. Különösen éjszaka, vízszintes helyzetben ingerel. Nehezen tudom kiköhögni, gyakran a hangszálakra tapad, alig tudok beszélni. Erősen krákognom kell. Már ct-n megnézték nincs -e gégészeti probléma, de nem találtak semmit.

Kérem, adjanak tanácsot, nem tudom hová forduljak panaszommal, illetve mi lehet ez. A kezelőorvosom nem veszi komolyan a gondomat. A szemnyomásom egyébként mindegyik cseppel jó volt. Válaszukatköszönöm: Bárdosiné Császár JUdit

WEBBeteg szakértő válasza zöldhályog témában

Tisztelt kérdező! Sajnos a szemcseppek használata esetén gyakori, hogy a csepp a könnyelvezető rendszeren át a garatfalra csorog. Ez okozza a keserű íz érzését, és felszívódva a sok mellékhatást. A tapadós, nyúlós váladék nehezen köhöghető fel. Érdemes megpróbálni függőleges helyzetben használni a szemcseppet, az alsó szemhéjon lévő könnypontot a mutatóujjal szorosan nyomva tartani néhány percig. A csepp felesleges része inkább folyjon le az arcon. Meg kellene próbálni gargarizálni, úgy öblíteni ki a csepp maradék részét a garatból. Ha ezt megpróbálta, lehet, hogy a csepp más jellegű mellékhatása okozza ezt a panaszt. Akkor viszont vissza kellene térni egy korábbi cseppre. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...
Javulhat-e a látás? vagy rosszul volt a...
Nemrég gerinc problémák miatt kórházban 8 napig feküdtem, amely alatt nem hordtam szemüveget. Utána pedig zavarónak tűnt a meglévő progresszív szemüveg (bal...
Zöldhályog
Tisztelt Doktor Úr! 2015 ben volt egy lézeres latasjavito szemműtétem, előtte alkalmassági vizsgálaton mondta a doktor nő, hogy magas a szemnyomasom és kaptam...
Glaukóma és más gyógyszerek
Édesanyám glaukómás, én 53 éves nő vagyok. A múlt héten én is elmentem szemnyomást méretni, az eredmény 19 és 23. Egy hónap múlva visszarendelt a szemorvos...
Zöldhályog - mit csinálnak a lézer...
Kedves Doktor Úr! A naokban szemészeti szakrendelésre mentünk apukámmal, (62éves), ahol nyilt zugu zöldhályogot állapitottak meg, Taflotan szemcseppet irtak...
Szedhetem e?
Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam fül-orr-gégész-nél és rostasejt gyulladást állapított meg az orvos, fel írta a zyrtec-d gyógyszert, de zöldhályogom van, amit...