Zöldhályog: A kezelőorvosom nem veszi komolyan a gondomat

Tisztelt Szakértő!

5éve diagnosztizáltak nálam mindkét szememre zöldhályog betegséget.Cseppekkel jól karban tudom tartani.Ez idő alatt azonban többször váltani kellett a csppeket, mert állandó keserű érzés volt a számban, majd a másiktól fulladni kezdtem a bétablokkoló miatt. A mostani csepp pedig, szerintem az okozza a következő panaszokat.Fehér színú vagy színtelen nyúlós váladék van az orr és a garat között, amely gyakran annyira ingerel, hogy fuldoklok a köhögéstől. Különösen éjszaka, vízszintes helyzetben ingerel.Nehezen tudom kiköhögni, gyakran a hangszálakra tapad, alig tudok beszélni.Erősen krákognom kell. Már ct-n megnézték nincs -e gégészeti probléma, de nem találtak semmit.

Kérem, adjanak tanácsot, nem tudom hová forduljak panaszommal, illetve mi lehet ez. A kezelőorvosom nem veszi komolyan a gondomat. A szemnyomásom egyébként mindegyik cseppel jó volt.Válaszukatköszönöm: Bárdosiné Császár JUdit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza zöldhályog témában

Tisztelt kérdező!

Sajnos a szemcseppek használata esetén gyakori, hogy a csepp a könnyelvezető rendszeren át a garatfalra csorog. Ez okozza a keserű íz érzését, és felszívódva a sok mellékhatást. A tapadós, nyúlós váladék nehezen köhöghető fel.

Érdemes megpróbálni függőleges helyzetben használni a szemcseppet, az alsó szemhéjon lévő könnypontot a mutatóujjal szorosan nyomva tartani néhány percig. A csepp felesleges része inkább folyjon le az arcon. Meg kellene próbálni gargarizálni, úgy öblíteni ki a csepp maradék részét a garatból. Ha ezt megpróbálta, lehet, hogy a csepp más jellegű mellékhatása okozza ezt a panaszt. Akkor viszont vissza kellene térni egy korábbi cseppre.

Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. június 24., 08:43; Megválaszolva: 2009. június 24., 08:43
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Glaukóma és más gyógyszerek
szedhetem e?
Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam fül-orr-gégész-nél és rostasejt gyulladást állapított meg az orvos, fel írta a zyrtec-d gyógyszert de...
magas szemnyomas
Tisztelt Doktorno! Azt szeretnem megkerdezni ontol, hogy akinek magas a szemnyomasa (50 koruli, tulsulyos, dohanyzo, alkalmi italozo holgy) annak jelent-e...