Könnyező szem, fájó szem környék.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Kisebb kihagyásokkal 2-3 hónapja könnyezik a szemem. Hétfőn végre elmentem a háziorvoshoz és elmondtam neki, hogy hosszú ideje könnyezik a bal szemem. Azt mondta, hogy nem lehet allergiás tünet, szerint egy baktérium okozza a könnyezést. Felírt nekem Ciloxan szem- és fülcseppet, a gyógyszertárban pedig azt javasolták, hogy amíg nagyon könnyezik 2 óránként cseppentsek egyet a szemembe. Harmadik napja használom a szemcseppet és nem tapasztalok javulást. Sőt, már az orrom bal részén és a bal szemöldökömig bezárólag fájdalmat érzek. Lehetséges, hogy arcüreggyulladásom van és menjek vissza a háziorvosomhoz, vagy inkább menjek el a szemészetre és vizsgáltassam meg a szemem egy szakemberrel?

Válaszát előre is köszönöm!

Niki

WEBBeteg szakértő válasza könnyező szem témában

Tisztelt kérdező! Első lépésben a szemészeti szakrendelés felkeresését javasolnám. Műszeres vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni. A féloldali könnyezés hátterében állhat a szaruhártya visszatérő gyulladása, esetleg a szem mélyebb gyulladása is stb. Ritkán előfordul, hogy a szaruhártya felszínes sebzése, minimális megsértése nehezen gyógyul és az új hám többször lelökődik. Érdemes a szemnyomást is elelnőríztetni. Az allergia valóban nem valószínű, mert akkor általában mindkét szem panaszos. A bakteriális fertőzést pedig gyakran sárgás váladék kíséri. Ezt követheti szükség esetén a kontroll háziorvosi vizsgálat.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 18.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...