Szem elváltozása

Tisztel Dr.

A panaszom az lenne hogy szememen kékes folt jelent meg a szem fehérjén, pontosabban a jobb szemem bal oldalán, hasonlóan mint egy börfelületen történt ütés után. Kontaklencsét hordok és -aznap mikor észrevettem- 1 óra viselet után a szemem erősen fájni kezdett (nyomás szerűen) a kontaklencsét egyből eltávolítottam.De a fájdalom meg aznap kétszer ill. háromszor is előfordult körülbelül 15-20mp-ig, most másnap van fájdalom nincsen kissebb égető érzést viszont érzek, de a folt ugyanúgy látható és halvány vérerek is haladnak át rajta.Sajnos figyelmetlenségből előfordulhat hogy erre a szememre való lencsét új lencse cseréjénél összekvertem és a régit használtam további 2 héttel.Több mint 2 éve hordom ugyanazt a lecse tipust.Képet probálok mellékelni remélem segítségére lesz sajnos ennél jobb minőségbe nem tudtam készíteni.Előre is köszönöm válaszát.

Péter

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szem folt témában

Tisztelt kérdező!

A kép nagyítása sajnos nem éri el a vizsgálóműszerek nagyítási fokát, de így egy gyulladás mentes környezetben lévő, lapos kékes szürkés foltot, kötőhártya alatti elszíneződést láttam. Ez gyakori, ártalmatlan elváltozás - pigmentfelhalmozódás - szokott lenni. Az ütés, bevérzés nyoma általában a szemen vöröses árnyalatú.

Ugyanakkor a leírt fájdalom, nyomódás és szúródás miatt érdemes lenne szemészeten megmutatni. A méretét rögzítenék (fotó vagy leírás alapján) , szemnyomást is ellenőríznék, és a régi kontaktlencse esetleges káros hatásait is megnéznék.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. június 19., 09:10; Megválaszolva: 2009. június 19., 09:10
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Szembetegség
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, hogy közelre viszonylag rosszul látok, illetve, sokszor érzem azt, mintha el lenne fáradva a szemem és a...
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...