• Csökkent látásom!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Én betegségem deg.retina pigmentosa.1 hét ezelőtt megműtetek a bal szeme szürkehályogt! És beültettek műlencsét a szemében! Műtét után nem éles van látásom hanem valami csökkent látásom! És valami vibrálva uszkáló van látómezőben. Fényzavarom is. Valami üvegtesti homály gond van? Most nem használok szemüveget műtét után! Mi tegyek hogy mikor javulok az éles látásom!

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog műtét témában

        Kedves kérdező!

        A szürkehályog műtét után a szem sokkal fényérzékenyebb és gyakori a vibrálás, "fényeslátás" is. A tiszta műlencse mellett válik szembetűnővé, néha zavaróvá a korábban is meglévő üvegtesti úszkáló homály. Nagyon fontos tudni, hogy a műlencse nem tud "alkalmazkodni" - pontosabban csak minimálisan - a távolsághoz. Ezért van az, hogy távolra jól lát az ember ugyanakkor közelre segítség, erősebb szemüveg kellene. 
        A gyógyulás 6 hete után meg kell vizsgálni szükséges-e szemüveg és ha igen milyen erősségű. Ami nagyon fontos a megfelelő szemészeti vitamin kombináció szedése (feketeáfonya, zeaxantin, lutein stb. tartalom a fontos! )

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-18 08:45:00; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: