• Látótér

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő!

        Köszönöm szépen válaszát! Az orvosom nem nézett T3 T4-et(ha erre gondolt), mert uh alapján kizárta a PM betegséget! De lehet hogy kellene? Ha ezek normálisak akkor az a tsh-t termelő adenoma lesz?

        Köszönettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a TSH témában

        Tisztelt kérdező!

        Valóban T3 és T4 hormonszintre gondoltam, az irodalmi utána nézést követően néha UH eltérés nélkül is lehetnek ezek az értékek magasak. Ha alacsonyak ezek az érékek akkor TSH-t is termelő adenoma valószínűsíthető.
        Ami még ennél is fontosabb, hogy a szemgödri szövetek: kötőszövetek, izomszövetek stb. is rendelkeznek TSH receptorral. Így az emelkedett TSH szint közvetlenül is és a T3, T4 szinten keresztül is befolyásolhatja a panaszokat. Érdemes lenne szemgödri MRI-t kérni, esetleg UH vizsgálatot végezni a szemizmok megvastagodásának mérésére. A kezelés eredményét is pontosabban lehetne követni majd, ha ismerjük a kiindulási helyzetet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 22:54:30; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: