Szemfájdalom, pirosság, dagadás

tisztelt doktor, régota fáj a jobb szemem, a szemfehérje egy kis része, ami majdnem átmegy a szemlencsére, az a rész jobban fáj.legelőször be is volt vörösödvel a szemem, ami 1-ével ezelött történt.most már nem igazán vörös, csak fáj.a fájdalom változo.reggelente a szemem, az ami fáj, be szokott dagadni egy kicsit.szeretném megkérdezni, lehet ez fogászati goctol,,,, vagy valami más lehet.mert volt régebben fogászati gocom, de az már meg lett mütvel, .szeretném megtudni, milyen szembetegségem van, a tünetek alapján., köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szem témában

Tisztelt kérdező!


Visszatérő, régóta fennálló fájdalom hátterében valóban állhat szemgyulladás - melynek kiváltó oka leggyakrabban a szervezetben megbújó góc (fogászati vagy fül-orr-gégészeti, stb.). Előfordulhat az is, hogy a gyulladás nem jár jelentős szemvörösödéssel. Érdemes lenne szemészeti vizsgálaton részt venni, mert a műszeres vizsgálattal a fájdalom okát, a gyulladás jeleit fel lehet fedezni és ha szükséges elindulhat a góckutatás is.

 

Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. június 08., 17:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:18
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?