• Szemfájdalom, sárgás elszíneződés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő!

        Korábban már írtam Önnek fenti jelszóval..Röviden: Szemészhez fordúltam szemszárazság, szemfájdalom-oldalnézésnél ill. szem mögött fáj, de ez nem állandó, a szemem alja sárgásan elszineződött, ezek voltak a tüneteim, amire szemcseppet ajánlott, ill. azt mondta, hogy ez valószínűleg a pajzsmirigy okozza. De azóta kiderült hogy a tsh-m nem a PM miatt emelkedett 2-3szorosára. Ezekmellett Prolactin szintem is magas volt, ezt tejfolyás miatt nézték, ehez társult a migrénes fejfájás, extra fáradékonyság, ingerültség, memóriazavar stb..

          Azóta megvan az MR eredménye, szeretném a véleményét kérni.:Lelet: A sella MR vizsgálata. Natív és postkontrasztos méréseket készítettünk sagittalis és coronalis síkban. A csontos sella megtartottnak látszik. Bal oldalon dorsalisan 0, 6cm legnagyobb szélességű, halmozásában elmaradó körülírt góc látszik. A hypophysis normális nagyságú. A hypophysis-nyél középállású, végig követhető. A parasellaris régió szabad.

        Orvosi vélemény: A klinikumtól függően microadenoma valószínűsíthető.

        Kérem írja meg nekem mit gondol, ennek a szemproblémának köze lehet az adenómának?

        Az orvoshoz csak egy hónap múlva van időpontom, sajnos!

        Előre is köszönöm szépen válaszát! További szép napot!

        Köszönettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt Gabriella!

        Érdekes probléma ami felvetődött: mert MRI-n megjelenő microadenoma - a méretéből fakadóan sem szokott nyomásos tüneteket okozni. Így közvetlenül - ilyen mechanizmussal szerintem nem tehető felelőssé a szemészeti panaszokért. Érdemes lenne külön szemgödri MRI-i vagy ultrahang vizsgálatot végeztetni, a szemizmok vagy a szövetek elváltozása miatt. (Megvastagodtak-e az izmok, vagy van-e valami közvetlen oka a szem mögötti fájdalomnak? )
        A pajzsmitigy hormonok a normál szinten voltak emelkedett TSH mellett?

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-04 17:46:34; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: