• Fertözött szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.nő Segítségét kérném az alábbi próblémámra. Május 26-án voltam szemészeten az alábbi próblémámmal:szúró, viszkető, vérben forgó, megdagadt szememmel mentem el, az orvos megállapítása, szemfertőzés! Kaptam Tetran kenőcsöt, amit 10 napig kell használnom, napi 3 alkalommal, ami eddig segített is, viszont érzényen a bőrőm a halántékomnál, és a beteg szem felett a homlok részen.Enyhe nyomásra! Kissé homályosan látok, és a szemem sarkában van egy pici fehér golyocska, ami ég ha a kenőcsöt oda teszem, a többi része a szemnek nem érzékeny csak az a pont.Van-e köze a most érzett nyomáshoz, a fertőzésem miatt? Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a viszkető szem témában

        Tisztelt kérdező!


        A "sima" bakteriális fertőzés általában már a kenőcsös kezeléstől meg szokott gyógyulni, szűnnek a panaszok.
        Érdemes lenne visszamenni kontroll vizsgálatra, mert bár műszeres vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni az ügyben, de a fénykép sokat segített. A szem körüli és a homloktáji kifejezett érintésre jelentkező érzékenység, fájdalom felveti a vírusos hátteret. A fehér kis "golyócska" pedig a vírus miatti hólyagcsa lehet esetleg. A homályos látás lehet egyszerűen a kenőcs használatától, de a szaruhártyát is érintheti a fertőzés (ezért is lenne nagyon fontos a kontroll szemészeti vizsgálat! )

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 21:38:08; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!