• Szem, foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A következő problémával fordulok Önhöz. Nem régen jelentkezett nálam, hogy  (legtöbbször munka közben, de néha egyébként is előfordul) nem látok rendesen. Csak foltokat, illetve egy nagyon kis területet látok egyszerre és a körülötte lévő dolgokat már csak foltosan, vibrálva. Nagyon zavar ez a munkámban, amikor számokat kellene ellenőriznem és nem látom a teljes összeget, csak egyesével, kettesével a számokat. 23 éves vagyok és irodai munkát végzek. Arra is gondoltam, hogy a számítógép használat miatt van, de előtte is sokat gépeztem és nem volt ilyen problémám. Általában fél óra után teljesen elmúlik, de azért aggaszt a dolog. Mi lehet a probléma forrása? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a foltok, látótér témában

        Tisztelt kérdező!

        Az Ön által leírt látótér beszűkülés és körülötte a homály, vibráló fény észlelése általában a vérnyomás hirtelen változása miatt kialakuló ideghártya vérellátási zavara miatt fordulhat elő. Érdemes a vérnyomást ellenőrizni, amit a nyaki erek UH vizsgálatával lehet kiegészíteni.
        Ideggyógyászati vizsgálat a migrén gyanújának a kizárására - bár fejfájást nem említ, de nagyon ritkán a migrén csak szemészeti tünetként is megnyilvánulhat.
        Szemészeti téren a zöldhályog gyanúját kell kizárnunk - szemnyomás méréssel, látótérvizsgálattal, terheléses vizsgálattal. Bár a zöldhályog esetén a látótér kiesés általában stabil szokott lenni - ami kombinálódhat átmeneti vérnyomás ingadozással is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-27 10:16:39; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: