Szemszem2

Kedves doktor nő!

Köszönöm gyors válaszát a "szemszem" jeligés kérdésre (bevörösödő, eresedő, viszkető, könnyező szem)

Tegnap voltam belgyógyászaton és kardiológián. Csináltak ekg-t és ABPM vizsgálat is történt, ami sajnos kimutatta, hogy a vérnyomásomnak köze nincs a 145/90-hez, amit egy hete mértek a házi orvosomnál. Az átlag vérnyomásom sajnos  172/101, de kétszer még a 200-at is meghaladta, éjszaka pedig 163/86 az átlag. Azt hittem rosszul leszek, amikor megláttam. Innentől kezdve nem csodálkozom azon, hogy baj van a szemem ereivel, illetve úgy alapból a szememmel minden, inkább azt csodálom, hogy csak 3 hete jelez szegény, hogy valami nincs rendben. Most kaptam 2 vérnyomáscsökkentőt (bisoblock és ednyt) , valamint 2 hete szigorú diétát kezdtem, hogy megszabaduljak 20-25 kiló testsúlyfeleslegemtől. Az lenne a kérdésem, hogy ez az állapot még visszafordítható és ha fogyok és szedem a gyógyszereket, akkor el fog múlni a szemem eressége, viszketése, szúrása, könnyezése, néha homályos látása vagy pedig túl későn kezdtem el (19 éves vagyok) és a látásommal fizetek a tudatlanságomért és lustaságomért? Válaszát előre is köszönöm, Kitti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt kérdező!

Szerencsére nagyon fiatal még, ilyenkor nagyon rugalmasak a szövetek. A vérnyomás rendeződését követően hosszabb-rövidebb idő szükséges ahhoz, hogy az erek regenerálódjanak, faluk visszanyerje a korábbi tónusát. Nagyon gyakran figyelhető meg, hogy fiatalokban a vérnyomás csökkentése után megszűnnek az érelváltozások.

Sohasem késő elkezdeni az egészséggel foglalkozni, türelmet és kitartást kívánok a fogyáshoz és a mozgáshoz.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Kérdés: 2009. május 10., 21:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák