• Szemprobléma.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

         

            A bal szemem a pislogás hatására lát egy másodlagos képet a bal illetve a jobb oldalon az eredeti kép mellett.Pl távoli villanyoszlopot kettőnek látom-a másodlagos kép halványabb.Gyakra van valmilyen gennyes folyamat a szemebe, mert gennyes foszlányokkat lehet kibányászni a szehély mellőll. Az orvos nem talált semmi /szürkehályog nincs/érdemlegeset- a bal szemet -0.5 D hozta ki.Szemcseppet javasolt recept nélkül /Artelac A/

        nem ér semmit

               Köszönettel várom válaszát  Weszka

        WEBBeteg szakértő válasza a szem témában

        Tisztelt kérdező!


        A leírtak alapján - műszeres vizsgálat nélkül - két dolog vetődött fel a problémával kapcsolatban. Az egyik a szemhéjszéli mirigyek gyulladása a másik a szem szárazsága. Az intenzív pislogás miatt a szaruhártyát borító könnyfilm nem lesz egyenletes - a gyulladt szemhéjszéli lipidtermelő mirigyekből kilépő anyag hatására az egyenetlen könnyfilm megtöri a szembe érkező képet. A világ "szellemképessé" válik, a kép nem kettőződik meg igazán mert a két kép nem egyenértékű.
        Első lépésben valóban a műkönnyet szoktuk javasolni, mely egyenletessé teszi a könnyet, kimossa a keletkezett váladékot, leváló hámsejteket. Ha lényeges javulás nem történik ezt követően érdemes antibiotikumos szemkenőcsöt kipróbálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 11:06:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: