• Szembetegség?? Lehet kezelni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No! Ket honapja vettem eszre, hogy a bal szemhelyam leereszkedett a normalistol, a jobb szemem meg kitagult, mas tunetem nem jelentkezett idaig, elmenntem szemeszhez o tovabb kuldott a neurologiara, mondvan, hogy o meg a 25 eves palyafutasa alatt nem talalkozott ilyennel, mert a szememnek nincsen baja, ott a vizsgalat utan nem talaltak semmi olyant amihez kothetnek a rendelleneseget, igy majd csak ket honap mulva kell vissza mennem idegvizsgalatra. Vissza is jottem Münchenbe dolgozni, es par napja vettem esre, hogy a fenyeknek arnyekuk van, azt mondjak ez kettoslatas, de nem mindig van, lehetseges ez? Rossz mert senki semmit nem mondd, hogy mi lehet a bajom es mar nagyon zavaro mert elegge latvanyos es nem tudom mi ez, sulyos vagy nem sulyos, lehet e kezelni, vagy igy maradok??? Kerem adjon valami tanacsot, vagy valaszt, hogy mi is lehet ez! Valaszat elore is koszonom! Tisztelettel: Rena

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéj témában

        Tisztelt kérdező!


        Az Ön esetében valóban a neurológiai vizsgálattól várhatunk lényeges előre lépést. Fontos tisztázni a szemrés tágasság változását - különböző tekintési irányokba is -, esetleg fényképekkel dokumentálni addig is. Érdemes a szemmozgásokat, kettősképek jelentkezését, intenzitását pontosan megfigyelni és lejegyezni. A szemhéjmozgató izmok és a külső szemizmok beidegzése sérülhetett valamilyen szinten - agyidegmagvak vagy maga az ideg szintjén.

        Valószínűleg a neurológián képalkotó vizsgálatot - MRI, CT-t fognak javasolni. Ritkán előfordulhat maga a szem körüli izomzat elváltozása - ebben az esetben speciális laborvizsgálatoktól tudunk meg majd többet.
        A tünetek javulásáról, alakulásáról a vizsgálati eredmények után lehet nyilatkozni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-04 11:15:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés