Párakamra

Kedves dr.Papp Judit!

Köszönöm szépen válaszhát, köszönöm a tippeket.

Mivel nálunk nem akut esetről van szó, az is gondot okoz, hogy tartósabb használatról van szó, igy akármilyen ragasztó sem jó neki... amitől kipirosodik az arca, kiütéses lesz, ha nem megfelelő a ragasztó. Tehát egy olyan ragasztóra lenne szükség, ami bőrbarát, de egyben van egy tartása is, ami nem egy gyenge, hogy össze-visszahajlik, összeragad stb. Pl. van itthon mefix-ragasztó.. ez annyira gyenge, hogy összeragad, nem is tudom rendesen rátenni a müa-ra, (amit az előző párakamrából vettem ki) már ezt is próbáltam, de megfelelő ragasztó hiányában nem tudom alkalmazni. (Amit eddig használtam azokat egy kh-ból kaptam, egy-két db-ot, de olyan sokra lenne szükség, hogy ezt már nem tudják biztositani, és nem is várhatom el.)

Köszönöm, hogy próbál segiteni, nagyon örülnék, ha sikerülne ráakadnia... és be tudnám valahonnan szerezni a párakamrát.. mert ezt találom a legjobb megoldásnak. Éjszakára felteszem neki... és szépen letisztul.. délutánra már látszik, hogy biztos ez segitett, mert akkor már ujból bepirosodik.  Persze ha ugy látom, akkor hosszabb ideig is fenthagyom, ez a szeme állapotától függ.

Minden megoldás érdekel, mert ugy tudom, hogy nem OEP-támogatott, sőt nem is vényköteles,  igy az sem zavar, ha - akármennyit - kell érte fizetnem.

De most is hangsulyozom a legjobb megoldás a párakamra lenne... ha lenne!

Köszönettel

Marika

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza párakamra témában

Kedves kérdező!

Sajnos a körbe kérdezésem nem járt eredménnyel - sem a gyógyászati segédeszköz boltokban, sem a patikákban nem tudtak megfelelő felvilágosítást adni, sőt ami még jobban elszomorított, hogy nem is tudtak rendelni vagy tippet adni, hogy honnan rendeljük meg. A klinikán is csak korlátozott számban volt elérhető a párakamra és sajnos ott is inkább az egyéb ideiglenes megoldást tudták javasolni. (A klinikán amit tudtak mutatni az leukoplasttal rögzített óraüveg volt, ami sajnos nagyon kikezdi az arcbőrt.)

ui: Még nem adtam fel az intézetekben is tovább érdeklődöm.

Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Kérdés: 2009. május 10., 22:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:19
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Üvegtesti homályok, határhártya...
Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok, fél évvel ezelőtt kezdődött a problémám, 1-2 úszkáló hajszálat láttam magam előtt, ahogy mozgott a...
Vegyem komolyabban a tüneteket?
Mindkét szememet műtötték szürke-hályoggal, (2011 jobb, 2016 bal) . Azóta szemüveget hordok olvasáshoz, számítógépezéshez a pontos jó látás...
Csomó a szemhéj alatt
Tisztelt Doktor Úr! A problémámmal hamarosan megyek majd szemész orvoshoz, de addig is szeretném kicsit körüljárni a témát. Főképp a vizsgálatok...
Dohányfüst hatása a szemre
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap 2 órán át beszélgettem valakivel aki a 3/4 részében dohányzott és a tömény füst rámjött (szemben ült velem) ...