• Búvárkodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Papp Júlia,

        -6, 5 dioptriás szemüveget hordok, más probléma a szememmel nincs. Búvárkodni szeretnék. A víz alatti nyomás veszélyt jelent a látásomra nézve?

        WEBBeteg szakértő válasza a búvárkodás, rövidlátás témában

        Tisztelt kérdező!


        Első lépésben szemészeti kontroll vizsgálat lenne javasolt - akár pupilla tágításban az ideghártya gondos átvizsgálása, szükség esetén a rövidlátás miatti elvékonyodott területek lézer kezelése.
        Ugyanakkor emellett az óvintézkedés mellett, ha a búvárkodás során a merülés és az emelkedés szabályait maradéktalanul betartja ez a sport általában nem jelent veszélyt a szemre.
        (Az éles látás megoldására több lehetőség van, amint azt bizonyára tudja - dioptriás búvárszemüveg vagy kontaktlencse búvárszemüveg kombináció.)
         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 08:43:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: