Szemszárazság - párakamra

Kedves dr.Papp Júlia!

Olyan kéréssel fordulok Önhöz, amiben nem találok megoldást - hónapok óta.

Van egy sulyos koponyasérült lányom, aki kómában van, ezáltal hónapok óta szemszárazsággal küszködünk.. vannak különböző cseppek, mükönny.. ezzel valamelyes enyhült, de nem egészen. 

Keresem a lehetőségét annak, hogy honnan és hogyan tudnám beszerezni az Eye-fix párakamrát (Unomedical) . Kérésemmel fordultam háziorvoshoz, gyógyszerészhez, de még szemészhez is.. sajnos nem tudnak segiteni, nem tudják ők sem honnan lehet beszerezni.Kerestem az interneten is sajnos hasonló eredménnyel.

 Ezért fordultam Önhöz, hátha tudna ennek a beszerzésében segiteni... nagy szükségünk lenne rá... éjszakára ezzel szeretném szüntetni a szárazságot.

Nem szükséges, hogy térités ellenében kapjam.. megvásárolnám már készpénzést is... ha tudnám hogy honnan!

Kérésem megértését kérve, remélem sikerül megoldást találni problémánkra.

Köszönettel

Marika

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza párakamra témában

Tisztelt kérdező!

Az Ön által felvetett probléma sajnos viszonylag gyakori. A pislogás hiánya miatti szaruhártya kiszáradás nagyon veszélyes. Súlyosabb szemészeti betegségek alakulhatnak ki a talaján.

Az említett Eye-fix párakamrát nagyon nehéz beszerezni, mi is csak ritkán tudunk beszerezni. Kényszermegoldásként a szemműtéteknél használatos lukacsos műanyag kagylót vontuk be folpackkal és rögzítettük tapasszal. Akinél megoldható - bírta a bőre - úszószemüveget használtunk.

Remélem valamit segítettem, de megpróbálok még utána nézni a beszerzés kérdésének.

Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. április 20., 09:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:56
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Párakamra

Kedves dr.Papp Judit!

Köszönöm szépen válaszhát, köszönöm a tippeket.

Mivel nálunk nem akut esetről van szó, az is gondot...

Hajszál karc a szemüvegen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő A tengapi nap folyamán véletlen megkarcoltam a szemüvegem, ami természetes fényben nem látszik, ha átvilágítok rajta...
Mi lehet a szememmel?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van már egy ideje a szememmel, hogy pl. ha bentről kifelé nézek az ablakon vagy sötétebb helyről világosabb...
Árpaműtét után
Tisztelt Doktor Úr! A szememen post covid tünetként jégárpa (bal felső szemhéj) és ciszta volt, amiket tegnap ambuláns műtéttel eltávolítottak. A...
Mozgó dolgok a látótérben?
Tisztelt Doktor Úr! A "problémám" úgymond már viszonylag régóta tapasztalom azonban nem gyakran. Alkalmanként ha sokat nézem a számítógépem...