• Jogi eset

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Kérem, ajánljanak nekem egy olyan oldalt, ahol megnézhetem, az egészségkárosodásom hány %-ot ér. Ui. I fokon az eddig (2001-től) senki által meg nem kérdőjelezett 67 %-ról 40-re akarnak lefokozni. Betegségeim: jobb szem enucleatio, balban glaucoma. Tudtommal ezek visszafordíthatatlan betegségek, vagy ha nem úgy vélik, bizonyítsák be az ellenkezőjét. I. fokon jogsértés is ért a felülvizsgáló orvos részéről, meghamisította a betegségemre vonatkozó adatokat. Ezek ellenkezőjét a fellebbezésben írásban bizonyítottam is. Ha esetleg tovább kell vinni az ügyet, szeretném én is látni jogszabályban rögzítve, az egészségkárosodásom mennyit ér a hatóságoknak, EHHEZ AZ ÁLLAMPOLGÁRNAK JOGA VAN!!!! Ha egy jogtanácsos megtisztel a válasával, szívesen elküldöm az I. fokú határozat elleni fellebbezésemet, abból sok minden kiderül. Megjegyezni kívánom, hogy most a rokkantnyugdíjam 37.000 Ft. Válaszukat várva, előre is köszönöm, üdvözlettel, Frank Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a rokkantnyugdíj témában

        Tisztelt kérdező!

        Először is azzal kezdeném, hogy az érzékszervi károsodás miatti százalék számítás, a jogszabályok sokat változtak (szerintem nem jó irányba). Szigorúbb és bonyolultabb lett a számítás. Sok beteget minősítettek alacsonyabb százalékú csoportba, mint amibe eddig tartozott - úgy, hogy állapota nem, hogy javult inkább romlott.

        Az érvényben lévő százalék pontos számításához a http://www.orszi.hu/iranyelvek/27fejezet.pdf oldalt ajánlanám.
        (A glaucomát ha jól értelmeztem 10%-kal veszik figyelembe - mert ma már bár végleges betegség, megfelelő gondozás mellett teljesen ép lehet a látásélesség és tökéletes a látótér.)
        A pontos lépéseket, szükséges vizsgálatokat és eredményeiket is felsorolják a fönti weboldalon. Sajnos a külön-külön meghatározott százalék értékek: az Ön esetében az egyik szem hiánya, a másik szem glacoma betegsége, esetleg látótér kiesése stb. nem adódnak egyszerűen össze - ahogy eddig alkalmaztuk - , hanem egy táblázat alapján határozhatóak meg.
        Remélem valamennyit tudtam segíteni,

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-23 16:06:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: