• Szürkehályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        . Dr úr-nő

        Lányom 37 éves a szeme 3-4 havonta romlik szemüvegel nemtudták most korigálni, ha cilindert raktak be neki akkor ferdén látott mindent. Szemorvos megnézte a szemét és aztmondta, hogy lehet hogy szürkehályog lesz. A látását másik diopriával nemtudja javitani. Létezik e ilyen ebben a korban.Lányomat 6 évvel ezelött mellrákkal mütötték gyogyultnak nyilvánitották.Van egy kronbetegsége amire imuránt és más gyogyszer is szed . Lehet ennek a hatása  köszönöm előre is válaszát  Cecilia

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Kedves kérdező!

        Egyre fiatalabb korban jelentkezhet már a szürkehályog. Az erős gyógyszerek - közülük is főleg a szteroid gyulladáscsökkentő okozhat szürkehályogot. A kezdődő szemlencsehomály nagyon gyakran elsőként "torzlátást" , cylinderes fénytörési hibát okoz. Az is nagyon fontos kérdés, hogy szemfenék teljesen rendben van-e?
        Az alapbetegség miatt a gyógyszer elhagyása, dózis csökkentése nem egyszerű.
        A szürkehályog megoldását a műtét jelentené, műlencse beültetéssel.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-17 09:16:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: