• Piros szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal szemem különösen reggelre bepirosodik,(Vizin piros szemre szemcsepptől elmúlik) nap közben időnként olyan érzésem van mintha újjal nyomnám.Mind két szememen látszanak az erek, és vízesnek látszanak.Csepegtetni szoktam Vizinnel,az nagyon jól eső érzés a szememnek. Nincs magas vérnyomásom,szemorvosom írt fel TobraDex cseppet, Ultracortenol szemkenőcsöt de semmi változás nem történt.Most jártam retina vizsgálaton mindent rendben találtak,új szemüveget írtak fel, ami el is készült, de a tüneteim megmaradtak.Kérdésem meddig lehet használni a szemcseppet, illetve mit javasol mit tegyek?                                                                                  

         

                                                                                  üdv. jozsi

        WEBBeteg szakértő válasza a piros szem témában

        Tisztelt kérdező!


        A gyulladáscsökkentő cseppeket csak a szükséges ideig javasolt használni. A Visine csepp jó tüneti csepp, de sajnos huzamos ideig nem használható. Mert száríthatja a szemet illetve érösszehúzó hatása - emiatt tudja a szemet jól "fehéríteni" - ha abba hagyja akkor az erek még jobban kirajzolódnak. Csak rövid ideig használja és váltsa inkább tápláló, nem érösszehúzó műkönny cseppekkel. Főleg esetére használja a műkönny vagy gél termékeket és akkor reggelre pihentebb lesz a szeme.


        Tisztelettel:  Dr. Papp Júlia

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-13 23:48:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés