• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Már irtam Önnek azzal kapcsolatban hogy roaccutant szedek és emellett szemhéjgyulladásom alakult ki.Ma voltam szemorvosnál is aki tobradex kenőcsöt és A vitamin olajat irt fel.Vizsgálat után azt mondta hogy nincs komoly baj az ambuláns lapon ennek ellenére az áll hogy a szemhéjszélek vonalán számtalan cysta.Ez mit jelent?igazából a panaszom az hogy viszket a szemhéjszélem ott ahol a szempillám van és ami inkább bosszant az az hogy kihullik mindig egy-egy szempilla is.Tobradex kenőcsöt és A vitamin olajat irt fel azt mondta hogy ott kenjem be ahol vannak a szempilláim fültisztitóval.Na főleg itt kezdődik a problémám.Mégis hogy kenjem be?Mert a tájékoztatóból valahogy én azt vettem ki hogy a szemhélyszélt le kell huzni és a szembe kell rakni a kenőcsöt??ez számomra elég fura?akkor nem ott kell vele végigkenni ahol a szempilláim vannak?de ezt a fülpálcikás dolgot sem nagyon értem..a kenőcsöt rakjam a fülpálcikára?És még annyi kérdésem lenne hogy az A vitamin olajat mikor kenjem fel?a kenőcs után?azt is milyen módon?fülbálcikával?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéjgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!

        A szemhéjak szélén lévő mirigyek ha elzáródnak, akkor a végük kitágul, a termelt nedv benne marad= ez a cysta.
        A gyulladás csökkentő szemkenőcsöt a gyulladt területen kell alkalmazni. Általában a szem gyulladásaiban alkalmazzák, lehúzott szemhéj mellett a szemrésbe juttatva. Önnél viszont a szemhéj széle gyulladt, azért kell itt alkalmazni. A higiéniára való tekintettel javasolták a fültisztító pálca alkalmazását. Így elkerülhető, hogy a szemkenőcs csőre a szemhéjhez érjen. Az A vitamin olajjal való áttörlés (szintén érdemes a fültisztító pálcikákat alkalmazni, átitatva az olajjal) és a szemkenőcs között érdemes 5-10 percet kihagyni. A szemkenőcsöt érdemes második szerként alkalmazni a kezelés során. Az egész szemhéjszélet kezeljük.
        Jobbulást!


        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-15 23:03:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: