• Folt a szemembe

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Neha szoktak megjelenni foltok hol a jobb hol a bal szemembe. Ezek a foltok rendszerint egy ponttal kezodnek, aztan hosszukasak lesznek aztan szetterjednek a szememen. Mindekozben latni latok, de bvorsozva, mint mikor elveszik a tv adast. Regebb ledoltem par percre es elmultak a pihentetestol, de a napokba amint reggel felkeltem ra par percre mar furcsan lattam es jelent meg a borsozas. Megtudnak mondani mi lehet ez? Azonkvul most epp egy vesemegfazassal fekszem, lehetseges, hogy a szemem borsozasa osszefugg azzal h gyengebb a testem?Elore is koszonom,

        Tisztelettel,

        Agi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szembetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A "borsózás", mint tünetleírás kicsit szokatlan. A leírt megjelenési mód és megszűnés alapján az ideghártya átmeneti keringési zavarára gondolnék. Ez lehetséges hirtelen felállás, felkelés esetén amikor még nem jut elég vér a fejbe és a szemet ellátó erekbe. Alacsony vérnyomás - általános betegség miatti tartós fekvés következtében stb. Vagy ritkábban a nyaki erek szűkülete miatt, de ez inkább idősebb korban jellemző. Pihentetés, a fej lehajtása sokat segít a panaszokon. Ha nagyon sűrűn jelentkezik és egyéb tünet is kíséri kivizsgálás szükséges.

        Tisztelettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-12 09:00:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: