• Monitorszűrő szemüveg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2006 októberben PRK lézerkezelést végeztek mindkettő szememen, -2 dioptriát korrigáltak. Azóta a látásom tökéletes, semmi gondom nincsen vele. A kérdésem viszont az, hogy ajánlott-e továbbra is monitorszűrő szemüveg viselése? Egy ismerősömnek ugyanis 7 éve műtötték ugyanezzel a módszerrel a szemét és visszaromlott -0,75 dioptriára a szeme. A klinikán azt mondták neki hogy a monitortól. Én is egész nap a számítógép előtt ülök, de hozzáteszem már évek óta LCD kijelzős folyadékkristályos monitorunk van, nem a régi hagyományos. Mit tanácsol nekem? segítő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Veronika

        WEBBeteg szakértő válasza a monitor témában

        Kedves kérdező!
        Az újfajta, ön által leírt monitornak a szabvány szerint nem szabad káros sugárzást kibocsátania. 
        A folyamatos közeli fókuszálás, a csökkent pislogás szám, nem megfelelő könnytermelés terheli a szemet. A monitorszűrő szemüveget kontrasztfokozó, pihentető hatása miatt érdemes lenne legalább az intenzív hosszú munkák alkalmával használni. A szaruhártyán végzett beavatkozás miatt annak érzékenysége is megváltozik, nem jelez időben, ha probléma adódik.
        Részemről nem találtam az irodalomban egyértelmű bizonyítékot, pontos vizsgálatot, hogy a dioptria visszaromlás egyértelműen ennek lenne következménye.


        Tisztelettel: 

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-08 23:46:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: