• Milyen tényezők idézhetik elő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A szájüregem nemcsak éjjel hanem napközben is többször kiszárad,ez néha együtt jár a szem száradásával is.Nincs e ezekkel összefügésben,hogy a vérsüllyedésem egy hónap elmultával 42-ről 5o-re emelkedett.

        WEBBeteg szakértő válasza a szájszárazság témában

        Tisztelt kérdező!


        Az említett tünetegyüttes és a süllyedés értékének növekedése mindenképpen kivizsgálást tesz szükségessé. Első lépésként az immunológiai szakrendelést kellene felkeresni, mert a panaszok felvetik a háttérben álló autoimmun betegség lehetőségét is. Belgyógyászati kivizsgálást is érdemes elvégeztetni - vércukorszint ellenőrzéssel is.
        Az egy hónappal ezelőtti magas vérsüllyedésre (42 mm/h) találtak magyarázatot? Akkor volt kivizsgálás? Részletes antitest vizsgálat, rheumatológia stb.?


        Addig is a szemszáradásos panaszok enyhítésére nyugodtan lehet műkönny készítményeket használni.

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-15 16:11:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: