• Látás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        kedves doktor Úr/doktor nő! Egy kis segitséget szertnék kérniegy olyan gondom lenne hogy nem birlyák be mérni a szemem vagy nem tudom de 1 év alat 3 szeművegem volt most van a 3-dik jobb sz.l.:-1, 75/+0, 50/80/1, 00 bal sz.l.:-1, 75/+0, 50/115/1, 25 szemüvegem ez a lencse van de nem látok vele jól se ha leveszem se ha rajtam van akkor egy kicsit jób de nem az igazi és közelre is ez van hogy nem látok a betüket ezt töbször jeleztem a dokinak hogy nem jó es közelre nem is mérte be a szemem vettem egy +1, 50 szemüvegtet a piacon ezzel látok közelre és jól is de távolra ugyan ugy fent ál és nem tudom hogy mért van ez? én most 18-éves vagyok és sajnos igy nem is tudok dolgozni meg stb. és ezzel mit lehet kezdeni? kit tudnának ajálani akki meg is csinája a szeművegemet rendesen? sajna nagyon zavar és mar nagyon el keserit hogy senki nem csinája meg csak ösze csapja a válszukat elöre is köszönom

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a látóélesség csökkenés, szemüveg, dioptria témában

        Kedves Uram! Nagyon nehéz kérdés az, amit leírt, és ilyen formában ezt nagyon nehéz megválaszolni. Alapvetően a szemüveg korrekcióval az optometrista foglalkozik (természetesen a szemészek mellett), ez egy külön szakterület. Érdemes lenne olyan Optikát felkeresni, amely nagyobb múlttal rendelkezik, esetleg kapcsolatban állnak gyermekszemésszel is. Ez utóbbit azért írom, mert lehet valamilyen gyermekkorból "visszamaradt" probléma, amely nem került felismerésre és korrekcióra. Ebben az esetben természetesen nem maradhat el egy olyan szemészeti vizsgálat is, ahol részletesebben nézik meg a látását. (Nem írta, hogy mennyire lát rosszul, volt-e szemésznél korábban, stb.) Remélem segítettem!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 09., 15:40; Megválaszolva: 2018. december 26., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: