Szemprobléma

Tisztelt Doktornő! Idén tavasszal volt egy enyhe gyulladás (kötőhártya? ) a bal szememen, melyre kaptam szemcseppet. A gyógyulás után 1-2 héttel erősebben fájt a szemem, ha felfelé néztem. Ez a probléma időnként a mai napig előjön. Nyomásra fáj a szemöldökcsont felett is. A napokban voltam szemésznél, aki megállapította, hogy a papilla nem ideálisan éles szélű, és a maculán pigmentegyenletlenség van. Látótér, szemnyomás vizsgálat tökéletes lett. Azt mondták, hogy ezzel állapították meg, hogy nem gyulladás okozza a papilla eltérést. Műkönny használatát (kontaktlencsém van kb. 10 éve) , és 6 hónap múlva kontrollt írtak elő. Lehet, hogy születésem óta ilyen a bal szemem? Esetleg a régi gyulladásból visszamaradhatott ez a probléma? Vagy lehet sclerosis, daganat jele? Esetleg lehet, hogy van feltáratlan rossz fogam, vagy nem diagnosztizált arc-, vagy homloküreg gyulladásom? Vagy okozhatja ezt a problémát pollenallergia (parlagfű)? Kezdjek el egy alaposabb kivizsgáltatást, vagy elég az, amit előírt a szemész? Egyszóval, van miért aggódnom? Köszönettel

Dr. Cserháti Zoltán válasza gyulladás témában

Kedves Hölgyem,

Nem gondolom, hogy a régi (Kötőhártya) gyulladásból maradt vissza ez a probléma. A szemész kolléga által leírt paramétereket (pigmentegyenetlenség) figyelni kell, azonban nem gondolom, hogy ezek súlyosabb szemészeti problémák. A leírtak alapján nem valószínű, hogy daganat áll a szemészeti problémák hátterében.

Amennyiben a fájdalom nem múlik el, lehetséges, hogy érdemes egy fogászati és/vagy fül-orr-gégészeti kivizsgálás, mivel nem tudni, hogy van-e valamilyen gyulladás a háttérben, lehetséges, hogy ezek okozzák a panaszokat. Remélem segítettem.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. szeptember 02., 14:38; Megválaszolva: 2016. szeptember 19., 16:52
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Chorioretinitis
Tisztelt Doktorúr/nő! Kb. 2 hónapja enyhe influenzaszerű tüneteket észleltem magamom és feltűnt,hogy könnyesebb a jobb szemem,egy kicsit fájt és...
Lehet ettől?
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben vettem észre, hogy a bal szememre távolra homályosabban látok, mint a másikkal. A szemem eres, de nem...
Mennyi ideig használhatom a Tobradex...
Tisztelt Doktornő! Kontaktlencsét használok, január 18-án bontottam az új "adagot", ami után elkezdett fájni szemem, úgy éreztem a lencse töri...
Mitől fájhat a szemem?
Tisztelt doktornő évek kb. 10 év óta visszatérő episcleritis-em van ezt állapították meg. Régebben ritkábban, most főleg télen nem akar már...
Nyák a szemgolyón
Tiszteletem! A szemgolyómon, egy kis kiterjedésű áttetsző nyák csomó keletkezik néha, aztán általában pár nap alatt eltűnik. Látásban nem...