ideghártyaleválás

Tiszelt Doktornő! Tavalyi év folyamán vitrectomia műtétem volt ideghártyaleválás és szakadás miatt, (gáz + lézer) jelenleg a gáz fele már felszívódott, azonban azon a részen ahol már felszívódott homályos és torz a látásom. Ideghártya és macula fekszik. Kérdésem az lenne, hogy ez a homályos és torz látás elmúlhat? Úgy tudom, hogy legalább 3 hónap mire visszaáll a teljes látás. Ez igaz? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza retina leválás témában

Tisztelt Kérdező!

A retinaleválás utáni torz látást még a retina redői okozhatják, amik hosszú idő után megszűnhetnek.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2016. január 05., 13:04; Megválaszolva: 2016. január 06., 10:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemműtét utáni teendők
Három hete jobb szemem műtötték.Diagnosis: H3330 ideghártya szakadások leválás nélkül.Foramen perif. retinae o.d., GERD. Beavatkozások: 51573...
Lehetséges?
A jobb szememen először megrepedt, majd teljesen levált a retina. Megvakultam. Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen műtéti úton várható-e...
Retina leválás
Tisztelt Doktornő! Balesetem volt, minek következtében levált a retinám, megsérült az éleslátó ideg. 2006-2009 között 6 db műtétet hajtottak...
Retina
Érdeklödnék, hogy retina szakadásom, és leválásom volt.ki ujjulhat-e?